7 юни – Световен ден за безопасност на храните

Днес (7 юни) отбелязваме Световния ден за безопасност на храните!

Гражданите на Европейския съюз са защитени с едни от най-високите стандарти за безопасност на храните в света.

Една от стратегиите, които изпълнява Европейският съюз, за да поддържа по-здравословни, по-безопасни и щадящи природата хранителни системи е “Farm to Fork”. Благодарение на нея се променя към по-добро начина, по който се произвежда, пазарува и консумира храната.

Цели на Европейската комисия за по-добро качество на храната:

– по-малко пестициди и торове

– хуманно отношение към животните и защита на биоразнообразието

– ясна информация за произхода и съдържанието

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избирателната система за парламентарния вот трябва да бъде променена?

Подкаст