ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Атанасова: ГЕРБ не участва в разговори за състава на Комисията по конституционни въпроси

ГЕРБ не участва в разговори за състава на Комисията по конституционни въпроси, това коментира в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя очаква до две седмици въпросната комисия да започне работа. ГЕРБ очакват предложенията за конституционни промени, заявени и от президента Румен Радев.

Атанасова коментира, че се търси огромно мнозинство за подкрепа на промените. От ГЕРБ са категорични, че предложения за конституционни промени трябва да се търсят в разговори и с парламентарните групи на “Възраждане”, БСП и ИТН. 

“Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят промени в Конституцията – 180 или 160 при падащ кворум на гласове. В този смисъл, това и времево би определило работата на тази комисия. Надявам се, че всички си даваме смисъл и на това, че това беше един от основните ангажименти, който сме поели пред българските граждани – дългоочаквана промяна. Ще ми се най-накрая и господин Радев да покаже своя проект на Конституция, за който говори години наред, а никой не е виждал. Всяка от парламентарните групи е заявила, че ще участва и дори формално да няма брой народни представители, за да внесе такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело”, коментира Десислава Атанасова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст