ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Владя Борисова заема пост в Службата на ЕС за интелектуална собственост

Председателят на Патентното ведомство на България проф. д-р Владя Борисова беше избрана с пълно мнозинство за заместник-председател на Бюджетния комитет на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (СЕСИС).

Кандидатурата на проф. д-р Владя Борисова беше гласувана днес на заседание на Бюджетния комитет на СЕСИС, което се проведе в град Аликанте, Испания. Тя е първият представител на България на толкова високо ниво в органите на Европейската патентна система.

Ключов фактор за безусловната подкрепа на кандидатурата ѝ, е активната работа  на проф. Борисова като член на Управителния комитет на Службата на ЕС за интелектуална собственост през последните две години,  откакто заема поста председател на Патентно ведомство на България.

Този избор се прави в месеца, когато започна работата на Единната патентна система и бе представен патентният пакет от Европейската комисия – най-съществената Реформа в сектора в ЕС през последните 50 години. Това е и високо признание за работата и експертизата на председателя и екипа на Патентно ведомство, тъй като подобен избор се случва за първи път в историята му.

Мястото на заместник-председател в комитета се освободи на 31 март 2023 година. Мандатът на новия заместник-председател на Бюджетния комитет на СЕСИС е четиригодишен и зопжчво до тече от 9 юни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст