ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 8 юни 2023 г.

Парламент - гласуване

Единодушно депутатите позволиха на кабинета да прави плащания след 10 юни

До приемане на закон за държавния бюджет, но не по-късно от 31 юли 2023 г., приходите се събират в съответствие с действащите закони, а извършването на разходи, предоставянето на трансфери е в размер, не по-голям от размера им за същия период на предходната година.

“Непослушните” прокурори във ВСС дадоха заден за оставката на Гешев

ВСС Иван Гешев е избран за главен прокурор

Шестимата “непослушни” членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, които възбуниха духовете в Темида с първото предложение за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор, изненадващо обявиха, че го оттеглят. 

Пеевски е в центъра на нови скандали в парламента

Делян Пеевски

Изборът на депутата от ДПС Делен Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси стана причина за нови скандали в парламента. Преди ден от “Възраждане” не участваха в гласуването и така косвено помогнаха на Пеевски да влезе в комисията. Днес разправиите продължиха с нова сила, тъй като от ПП-ДБ заявиха, че ще се опитат да отстранят депутата от Движението от конституционната комисия.

Плащанията в чуждестранна валута у нас са разрешени по закон

В търговските обекти по границата, както и по магистралите, можело спокойно да се плаща в други валути, освен в лева. Това най-често ставало с банкови карти, а магазинът или бензиностанцията издавали съответния фискален бон в лева и валутата, с която е платено. С това изненада широката публика ексслужебната финансова министърка Росица Велкова.

Еврозоната е в техническа рецесия

БВП на еврозоната се е понижил с 0.1% в периода януари-март 2023-а спрямо октомври-декември 2022-а и се е повишил с 1% на годишна база, посочва в официално изявление Евростат. За сравнение, моментната оценка от 16 май беше за ръст, съответно от 0.1% и 1.3 процента. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст