ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Десислава Атанасова определи като недопустимо връщането на Спецов в НАП

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова определи като абсолютно недопустимо връщането на Румен Спецов като шеф на НАП, “имайки предвид фирмите му, за които той дължи данъци към Приходната агенция”.

Относно разговорите за конституционна реформа, Атанасова посочи, че те се водят между ПП-ДБ и ДПС. “Ние и вчера заявихме, че всяка парламента група може да номинира, когото пожелае. И винаги сме отстоявали тази позиция. Такъв казуси имахме и преди, в 47-то НС. Тогава бяхме категорични, че всяка парламента група взима собствени решения и никоя друга не може да се намесва в тях пряко или непряко”, каза тя относно присъствието на Делян Пеевски в конституционната комисия и намеците от ПП-ДБ той да се оттегли от нея.

“Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят конституционната реформа – 180 или 160 гласа подкрепа. В този смисъл това и времево би определило времето на тази комисия”, каза още Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС продължи: “Ще ми се най-накрая и Радев да покаже своите идеи за промени в Конституцията, за които говори години наред, но никой не е виждал”.

Във връзка с конституционните промени, които са основна тема в НС през последните дни, тя посочи, че всяка от партиите е заявила, че ще участва. “Дори формално да няма необходимия брой народни представители да внесе такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело”, добави още тя.

Относно предложенията на ДПС за промени в Конституцията Атанасова коментира, че има въпроси, които ще намерят тяхното одобрение, но има и такива, които категорично няма да подкрепят.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст