ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДПС иска да реабилитира Пеевски, заяви Даниел Лорер

Даниел Лорер

“Изисква се огромна политическа смелост да правиш правителство, подкрепено от ГЕРБ, и конституционна реформа с подкрепата на ДПС. Очевидно е, че ДПС ще искат да вземат максималния политически кредит. Реабилитацията на Пеевски е едно от тях и той стана редовен гост в нашите стаи”. Това заяви в ефира на “Би Ти Ви” депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Даниел Лорер.

Попитан защо осем души от коалицията са гласували “въздържал се” във вота за това дали Делян Пеевски да влезе в конституционната комисия, той обясни: Дали си “против” или “въздържал се” – това е нюанс.

Според него ключовото за това Пеевски да стане член на комисията по конституционни въпроси е “Възраждане”, които по думите му са се оказали “пълен фейк”. “След цялото говорене те го подкрепиха. Ако ние се борим за правова държава, подобни стъпки са символ в обратната посока“, категоричен бе той.

На въпрос дали ще бъде реабилитиран Пеевски, той заяви: “Нищо от нашите действия не е в тази посока. Парламентът не е мястото, което ще реабилитира някого дали е, или не е участвал в корупционни сделки. За ДПС е важно той да бъде реабилитиран и затова той участва в този процес.”

По повод поискания имунитет на Даниел Александров от ГЕРБ заради блудство с дете, Лорер заяви: “Когато има съмнения, че прокуратурата работи политически, е важно да има друг поглед. За мен като баща на три деца обаче ми е трудно да преглътна обвинение, касаещо възможно посегателство над малолетни. Аз бих апелирал той да си даде имунитета”.

Като “лош политически вкус” определи Лорер решението да се освободят всички досегашни зам.-министри и го сравни с препоръката на президента Румен Радев да не реализира мандата, както и това, че той си замина преди да чуе химна и да види клетвата на новите министри.

От думите му стана ясно, че Бюджет 2023 ще е първата цел на новия кабинет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст