ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕС ще иска от “Мета” по-строг контрол на съдържанието за деца

Тиери Бретон брьотон
Тиери Бретон

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон ще разговаря с Марк Зукърбърг

Еврокомисарят по вътрешния пазар на Европейския съюз Тиери Бретон и главният изпълнителен директор на “Мета” (Meta) Марк Зукърбърг ще обсъдят по-късно през месеца политиката на компанията, свързана със съдържание, насочено към деца. Бретон ще настоява пред Зукърбърг за незабавни мерки, тъй като така нареченият Кодекс за защита на децата на “Мета”, по думите на еврокомисаря, изглежда не работи, съобщи Ройтерс.

“Доброволният кодекс на “Мета” за защита на детето изглежда не работи”, написа в туит Бретон. “Сега Марк Зукърбърг трябва да обясни и да предприеме незабавни действия”, допълни той, като обясни, че срещата им ще се проведе в централата на “Мета” в Менло Парк, Калифорния, на 23 юни, предаде БТА.

Говорител на дигиталната компания по-рано заяви, че има строги политики и технологии, които пречат на зложелатели да намират или взаимодействат с тийнейджъри в социалните платформи на “Мета”.

Само през януари са деактивирани повече от 490 000 акаунта заради нарушаване на правилата за безопасност, свързани с деца.

“Непрекъснато проучваме начини за активна защита срещу това поведение и създадохме вътрешна работна група, която да разследва тези твърдения и незабавно да се справи с тях”, посочиха от технологичния гигант.

“Мета” също ще трябва да покаже мерките, които планира да предприеме, за да се съобрази с правилата на Европейския съюз за онлайн съдържание, известни като Закон за цифровите услуги (Digital Services Act – DSA), след 25 август, или ще бъде изправена пред тежки санкции, предупреждава още Бретон.

Глобите за нарушения на Закона за цифровите услуги могат да достигнат до 6 процента от глобалния оборот на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст