ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мариета Георгиева е назначена за зам.-министър на образованието

Министерски съвет

Със заповед на премиера Николай Денков за заместник-министър на образованието и науката е назначена Мариета Георгиева. Георгиева заема тази длъжност за втори път, като на същия пост е била и през 2022 г.

В биографията на новия заместник просветен министър е отбелязано, че повече от 20 години тя е директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин. Била е и преподавател в локалния център на Нов български университет в същия град.

В периода от 2012 г. до 2015 г. работи като национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. По образование е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Преминала е през множество допълнителни квалификации. Мариета Георгиева е двукратен носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“ за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст