ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Електронните разведки на НАТО заседаваха в София

Експертите от Консултативния комитет на НАТО по електронното разузнаване се събраха в София за годишното си заседание, домакин на което беше Служба “Военно разузнаване”. Експертите са обсъждали проблеми на електронното разузнаване на 6 и 7 юни, като са участвали близо 60 представители на разузнавателни организации на страни-членки и партньори на Алианса, както и от структурите на НАТО.

При откриването на форума директорът на Службата бригаден генерал Венелин Венев заяви, че съюзната общност по електронно разузнаване има водеща роля при внедряването на технологични решения за постигане на информационно превъзходство и обединяване на приноса на нациите.

„България активно подпомага интегрирането на новите решения и допринася за развитието на съюзната доктрина за ЕР“, допълни още бригаден генерал Венев.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов приветства участниците и подчерта, че присъствието на делегати от 23 страни-членки на Алианса и тяхната експертиза са гарант за отговор при кризи, посредством ефективно и целесъобразно използване на националните и съюзните способности.

По време на заседанието бяха потвърдени още веднъж високата оценка за работата и стойността на предоставяния от Служба „Военно разузнаване“ национален принос за разузнавателното осигуряване на Алианса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст