ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рей Далио: САЩ са в началото на късна, дългосрочна дългова криза

Рей Далио

Милиардерът Рей Далио – основател на хеджинговия фонд “Бриджуотър асошиейтс” – посочва, че Съединените щати са с упорито висока инфлация успоредно със завишени реални лихвени проценти. “Ние сме в началото на късна, с голям цикъл дългова криза, в която се генерират прекалено много дългове и има недостиг на купувачи”, коментира Далио на инвестиционната конференция на агенция “Блумбърг” в Ню Йорк.

Той смята, че въпреки че лихвените проценти няма да се повишат още кой знае колко, икономиката ще се влошава и това може да предизвика повече вътрешни борби, ако политическата фрагментация в страната продължи.

73-годишният Далио предаде контрола на своя хеджингов фонд на ново поколение инвеститори през миналата година. Той е прехвърлил мажоритарния си дял в “Бриджуотър” на фирмения борд, но остава “значим” собственик с нова титла във фирмата – основател и наставник на главните инвестиционни директори. В момента Далио се е съсредоточил върху изграждането на своя фамилен офис и планира да открие клон в Абу Даби. Личното му състояние се оценява на 16.5 млрд. щ. долара, според милиардерския индекс на “Блумбърг”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст