ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спецов: Първо ще се запозная с реалната събираемост на приходите

Министерство на финансите Румен Спецов НАП

Новият стар шеф на Националната агенция за приходите Румен Спецов първо ще се запознае с реалните данните за събираемостта на приходите. “От агенцията се изисква това, което винаги се е изисквало – да има събираемост на приходите. Виждате, че ситуацията в този момента е изключително тежка. Така че ролята на НАП ще е много повече от това, което е било и преди. Идваме в средата на годината, няма регулиран бюджет, така че има много работа”, каза Спецов пред bTV.

Той посочи, че няма поглед върху работата на своя предшественик – Борис Михайлов. Преди близо година Спецов заяви, че отстраняването му е по политически причини. По същия начин гледа на разместванията и сега. “За мен никога не е имало драма с тоя мотив. Идва едно правителство. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи собствен екип, на който да разчита и да работи”, смята шефът на НАП.

Той съобщи, че е имал колебания дали да влезе в кандидат-депутатските листи на “Продължаваме промяната”: “Предпочетох да остана изцяло в професионалния си план – това, което мога и разбирам най-добре. Бях провел разговори и с г-н Кирил Петков, и с Асен Василев и обясних, че предпочитам да стоя една крачка настрани. Имам, разбира се, моите политически убеждения, възгледи, мнения, но предпочитам да си стоя в професионалната сфера, където винаги съм бил.”

Скандала и атаките от страна на ГЕРБ преди, че е притежавал фирма с дългове за 1 млн. лева, която сега е собственост на малоимотно лице, той коментира така: “Този въпрос е отдавна изчистен и твърде преекспонира през медиите. Ако ме питате как бихме работили предвид сегашния състав на управление – нека да видим.”

Бившият вече шеф на НАП Борис Михайлов също намира смяната на директорската позиция за нормален процес, но не е съгласен, че агенцията е събрала в последната година по-малко данъци. “Цифрите са точно обратното. Събираемостта е много по-голяма. 84 милиона имаме събираемост към 31 май повече отколкото миналата година”, отбеляза той и допълни: “Може би трябваше да кажат просто, че по политически причини ме махат или по-скоро да кажат, че трябва да работят с хора, на които имат повече доверие.” Бившият директор отчита и намалена контрабанда по границата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст