ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Димитър Манолов до седмица-две ще има бюджет

Димитър Манолов

“Това, което чух от Асен Василев е, че до седмица-две щели да направят бюджета, на което аз вярвам, защото не е много трудно”. Това коментира пред БНТ президентът на КТ “Подкрепа”  Димитър Манолов. 

Според него “подходът, който се ползва за правене на бюджета, е една екселска табличка, в която се променят едни параметри”. Той допълни, че се разместват средствата така, че да бъдат задоволени всички потребности.

Манолов заяви, че синдикатът ще поискат в закона за бюджета да бъде фиксирана по-висока минимална работна заплата. И припочни, че като министър на финансите в правителството на Кирил Петков, Асен Василев не е спазил уговорка за увеличение на минималната работна заплата в средата на годината. 

Относно Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), Димитър Манолов заяви, че предоговорарянето едва ли ще отнеме много време, защото дискусиите по отделните теми са в напреднала фаза. Той окачестви новия министър на енергетиката Румен Радев като изключителен експерт сферата и изрази очакване довърши преговорите. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст