ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тайванска компания с инвестиционен интерес към Пловдив

Велосипед

Представители на тайванска компания са споделили своето намерение за инвестиция на стойност 8 млн. евро в нова фабрика за производство  на рамки за велосипеди в Пловдив. Това съобщиха от общината след срещата на заместник-кмета по бизнес развитие Стефан Стоянов с бизнесмените.

Тайванската компания е заявила интерес към изграждане на завод, в който да бъдат произвеждани приблизително 60 000 рамки за велосипеди годишно. Освен в Тайван, инвеститорите имат и още две фабрики в Китай, като годишно в тях се произвеждат средно по 700 000 бройки.

„Пловдивският регион е най-големият индустриален център в България и съм сигурен, че тук ще намерите добри възможности за бизнес. Пловдив е и най-бързо развиващият се и растящ град в България, тук живеят и работят над 24 000 чужденци и тази бройка продължава да расте“, е отбелязал заместник-кметът Стоянов.

Намеренията на компанията са в следващите години капацитетът на тукашната им фабрика да се увеличи до този на китайските предприятия. В началото инвеститорите планират да наемат 60 служители с възможност те да се разраснат до 300.

Пловдив е един от центровете за развитие на производството на велосипеди у нас. Тук е бългapcĸaтa ĸoмпaния “Maĸcĸoм”, ĸoятo e cpeд нaй-гoлeмитe пpoизвoдитeли в Eвpoпa, а предприятието й е c ĸaпaцитeт oт нaд 400 000 бpoйĸи гoдишнo. Припомняме, че в ĸpaя нa минaлaтa гoдинa “Maĸcĸoм” заедно c aвcтpийcĸaтa ĸoмпaния Ріеrеr започнаха да изгpaждат нoвa фaбpиĸa ĸpaй Πлoвдив за електрически велосипеди. Тя щe ce нaмиpa в „Tpaĸия иĸoнoмичecĸa зoнa“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст