ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Христо Иванов не може да ми е морален съдник, заяви Пеевски

“Христо Иванов трябва да разбере едно нещо. Наше право е да решаваме кой ще бъде част от конституционната комисия и ако иска да прави конституционна реформа, така ще бъде”. Това заяви от кулаорите на Народното събрание Делян Пеевски от ДПС.

Депутатът изтъкна, че в миналото има много случаи, които показват, че те не могат да бъдат морални съдници. “Най-малко Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на когото и да било и той го знае много добре”, подчерта Пеевски.

Междувременно Йордан Цонев излезе с декларация от парламентарната трибуна като заяви, че съдебната реформа ще бъде направена с ДПС и с участието на Пеевски.

“От години ви говорим, че смяната на главния прокурор не е съдебна реформа, а е “стани да седна”, смята Цонев. Той добави, че никой, освен ДПС, не е казал, че в този ѝ вид фигурата на главния прокурор създава политически турбуленции, а не личността на главния прокурор.

Г-н Пеевски е в разработката на този проект и г-н Пеевски ще бъде в тази комисия, защото той направи този анализ с нашите специалисти, защото той изработи този проект, който вашите специалисти сега харесват, и затова ще бъде направена реформата такава, каквато е, нужна на българската съдебна система и нужна на българското общество“, категоричен бе той.

“Успокойте топката и дайте да вървим напред, никакви смени няма да има, няма да се поддадем абсолютно на никакви внушения отвън, реформата направена по този начин, по който ще решим, заяви Йордан Цонев. Той посочи, че всяка парламентарна група ще реши кой ще участва и ще прави тази реформа. “Нашето решение е да дадем път на специалисти, които разбират от темата”, обясни Цонев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст