ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ян Петер Тевес поема управлението на Ideal Standard International

Ideal Standard International S.A., водещ производител на продукти за баня в Европа, Близкия Изток и Северна Африка, обяви, че Йонас Нилсон – главен изпълнителен директор (длъжност, изпълнявана съвместно с Ян Петер Тевес) и президент на сегмента “керамично производство”, напуска компанията от 30 юни.

От 1 юли Ян Петер Тевес поема самостоятелно поста главен изпълнителен директор и президент на сегмента „производство на фитинги“, уточниха от компанията.

Йонас Нилсон се присъедини към Ideal Standard през 2019 г. като главен директор производство. През 2021 г. пое ролята на главен изпълнителен директор съвместно с Ян Петер Тевес.

„Йонас се оттегля след успешно преструктуриране на производствената база и рационализация на логистичните мрежи. Под негово ръководство функциите в производството значително подобриха своето представяне във всички области и продължават да постигат по-високи нива на качество, ефективност на разходите и оптимизация на веригата на доставки“, посочват от компанията.

Бордът и акционерите на Ideal Standard благодарят на Йонас Нилсон за значителния му принос към компанията и поздравяват Ян Петер Тевес за поемането му на позицията на главен изпълнителен директор.

По време на съвместното изпълнение на длъжността главен изпълнителен директор на компанията от 2021 г. и бивш главен търговски директор, Ян Петер Тевес е в идеалната позиция да ръководи Ideal Standard в по-нататъшното му развитие, надграждайки лидерството и визията, които вече е показал, завършва съобщението то компанията.

Ideal Standard International предоставя гама от продукти за жилищни и обществени сгради в над 100 държави. Компанията произвежда продукти от всички продуктови категории в санитарната керамика и фитингите, както и от многокатегорийните предложения – решения „обслужване на едно гише“ за своите клиенти. Ideal Standard International има водещи пазарни позиции в няколко от най-големите продуктови пазари за санитарна керамика и фитинги в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Компанията продава своите продукти под известни международни и национални марки, като Ideal Standard, Porcher и Armitage Shanks.

От 2018 година „Идеал Стандарт Интернешънъл“ е собственост две американски инвестиционни компании – „Анкоридж Кепитал“ и „Си Ви Си Кредит Партнърс“.

Най-голямото подразделение на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ е „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево, като групата има производствени бази още в Египет, Чехия, Италия, Германия, Великобритания и Франция.

„Идеал Стандарт – Видима“ АД е сред най-големите и важни структури на компанията майка със своите два завода – за производство на санитарна арматура и за производство на санитарна керамика, дистрибуционен център, търговска организация „Клъстер България“ и европейските структури – Център за IT компетенции и Център за финансово обслужване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст