ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП ще внесе проект за решение за сваляне на имунитета на Борисов

“Днес ще внесем проект за решение за сваляне на имунитета на Бойко Борисов”. Това обяви от кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя заяви, че щом той сам няма доблестта да си го даде, то от БСП ще направят следващата крачка. Според нея председателят на парламента и мнозинството “тупат топката и го крият”.

Нинова подчерта, че целта е да се изпълни законът. “Мина 5-дневният срок, никой нищо не прави. Целта е дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не се свали имунитета и няма прозрачен и честен процес“, заяви още лидерът на левицата.

Нинова отново се върна назад, към пуснатите от Радостин Василев записи от Националния съвет на ПП, и подчерта, че вече сме слушали за комисията, която “да тупа топката 6 месеца, за да “изпере Борисов”. Тя изтъкна, че този път прокуратурата няма да се произнася, а съдът.

Нинова и групата на БСП се качи в деловодството на парламента, за да се запознае с внесените от главния прокурор Иван Гешев документи срещу Борисов по делото “Барселонагейт”. На тяхно основание той поиска свалянето на имунитета му. Тя разказа, че те да между 600 и 700 страници.

Лидерът на левицата описа като куриозен фактът, че документите не били със секретен гриф и депутатите трябва да гласуват за имунитета на Борисов, но нямали право на достъп до тях.

Това е много странно. Тези документи не са с гриф “Секретно”, те са общодостъпни. В същото време на депутатите не се дава възможност да се запознаем с тях и то депутати, които трябва да вземем решение дали да му свалим имунитета или не“, обясни тя.

По думите ѝ Гешев търпи много упреци, че същият главен прокурор пази същите, които сега се обръщат срещу него.

Разследването за магистралите започна от БСП преди много години. За “Барселонагейт” Елена Йончева направи журналистическо разследване. Той търпи упрек за това, че сега се случват тези неща, но бихме искали да ги доведе до край“, завърши Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст