ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 9 юни 2023 г.

Парламент Асен Василев

Парламентът прие на първо четене закона за удължаване на вече удължения бюджет

Единодушно с 201 гласа „за“ парламентът прие на първо четене изменения на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г. – т.нар. удължителен закон.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС си поделиха 27 държавни агенции не по равно, а по “братски”

Министър-председателят акад. Николай Денков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и дейности по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет. За себе си той остави контрола върху работата на 13 държавни агенции, а на вицепремиера Мария Габриел остави едва четири.

Главният прокурор е поискал да бъде изслушан на закрито заседание на НС

Иван Гешев главен прокурор изслушване

Главният прокурор  Иван Гешев поиска да говори пред депутатите за дела за корупция и търговия с влияние по високите етажи на властта. В писмо до председателя на Народното събрание обвинител номер едно предлага да бъде изслушан на закрито заседание, защото ще говори по конкретни разследвания и ще изнесе чувствителна информация.

ДПС пише конституция – така ще бъде!

Парламент Делян Пеевски

Докато ВСС сипе “лакърдии” по enter-а на Гешев, ДПС пише конституция. В омайна диалогичност с всички, нарочили го за “проклятието на България”. Тежкото бреме е за Карадайъ и Пеевски, които гарнират заплашително-иносказателния тон с пикантен сос от опозиционно-коалиционна култура.

Първите договори за общи покупки на газ в ЕС вече са сключени

марош шефчович

Първите договори за общи покупки на газ в ЕС вече са сключени, съобщи вицепрезидентът на Еврокомисията Марош Шефчович, цитиран от ДПА. Той допълни, че скоро ще има и още подписани контракти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст