ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ГЕРБ-СДС намекват, че Гешев “държи с нещо” Нинова

Парламент трибунка ГЕРБ Маноил Манев

“Не ви ли прави впечатление, че през последните седмици някои започнаха да играят двойни роли – на депутати, шефове на парламентарни групи, и едновременно с това, примерно, на секретарки на г-н Гешев?” Не ви ли прави впечатление, че бутонът “enter“ работи от г-н Гешев. Г-жа Корнелия Нинова стои, стои, и, като някой ѝ натисне бутончето, тя започва да играе роля, различна от тази, която ѝ е предвидил народът като я е избрал“. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев и поясни – например, ролята на асистентка на г-н Гешев. Излиза и започва да развива неговите тези – я от трибуната, я от някъде другаде, допълни още той.

По-рано Корнелия Нинова обяви, че днес ще внесат проект на решение за сваляне имунитета на Бойко Борисов, тъй като, според нея, той нямал доблестта сам да си го дадеи затова от БСП са решили да поемат инициативата. Лидерът на левицата описа като куриозен фактът, че документите не били със секретен гриф и депутатите трябва да гласуват за имунитета на Борисов, но нямали право на достъп до тях.

“Това е много странно. Тези документи не са с гриф “Секретно”, те са общодостъпни. В същото време на депутатите не се дава възможност да се запознаем с тях и то депутати, които трябва да вземем решение дали да му свалим имунитета или не“, обясни тя.

Според Маноил Манев Нинова много добре знае правилника за работа с документи в НС, както и, че нито се ограничава, нито се забранява на депутат да се запознае с тях.

Депутатът от ГЕРБ-СДС намекна, че има огромна промяна в поведението на Нинова и на депутати от парламентарната ѝ група в последно време. “Имаше ли причини всичко това да се случи – да участват в преговори с нас, да разговарят и изведнъж да минат на друга позиция и да се включат по сигнали на прокуратурата, предполагам на г-н Гешев лично? Има ли съмнения за някакви сили, с които ги държи този човек, някакви записи на лица, свързани , примерно, с големия за г-жа Нинова въпрос продавани ли са оръжия, някой комуникирал ли си е с военно-промишления комплекс по нейно време, има ли там някакви съмнения“?, попита Манев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст