ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС си поделиха 27 държавни агенции не по равно, а по “братски”

Министър-председателят акад. Николай Денков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и дейности по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет. За себе си той остави контрола върху работата на 13 държавни агенции, а на вицепремиера Мария Габриел остави едва четири. Както е казал народния мъдрец, делбата стана по братски, а не по равно. Тоест – на по-силния се “падна” най-голямото парче от баницата.

Под “шапката” на премиера отиват: Агенция “Държавен резерв и военновременни запаси“, Агенцията за бежанците, Агенция „Безопасност на движението по пътищата“, външното разузнаване (Държавна агенция „Разузнаване“), финансовото разузнаване и контраразузнаването (ДАНС), Държавна агенция „Технически операции“ (външното наблюдение и подслушването), Държавната комисия по сигурността на информацията, Комисията за стоковите борси и тържищата, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение и Агенцията за публичните предприятия и контрол, Националния статистически институт и Патентното ведомство.  

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще контролира работата на Държавна агенция „Архиви“, Агенцията за ядрено регулиране, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Държавна агенция за закрила на детето. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст