ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съветът на жените в бизнеса отличи със сертификат за лидерски умения бизнес дами

Сертификати за завършване на обучение в деветото издание на Лидерска академия “Успяваме в България” получиха 43 бизнесдами, съобщиха от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), който е негов инициатор.

„Основната цел на Съвета на жените в бизнеса в България е не просто да подпомага равнопоставеността на жените и мъжете в бизнеса, но и да подкрепя цялостното изграждане на бизнеса в България. Вярваме, че човек се учи докато е жив и не случайно обученията, през които участничките в Лидерска академия преминават, са насочени към тяхното личностно развитие, към развиване на предприемаческия дух и запознаване с новите практики в бизнеса“ каза Цветанка Минчева, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“. Според нея иновативните бизнес идеи, представени във финалните презентации преди дипломирането от всяка една от дамите, може да намери успешно приложение в програмите за равнопоставеност на компаниите на българския пазар.    

„Успешните бизнес идеи се дължат на креативните, инициативните, предприемчивите и смелите и тъй като сме във време на поредица от кризи, мисля, че именно в кризисни моменти жените са тези, които могат най-добре да решават проблемите и да дават перспектива“, отбеляза Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата. 

Според актуални данни на Евростат, България се нарежда в топ 5 на страните в Европейския съюз по дял на жените на мениджърски позиции, като 41 на сто от тях са заемани от дами. На първо място по този показател е Латвия, следвана от Полша и Швеция. България е на водещо място в Европа и по дял на жените, анагажирани в сферата на науката и технологиите с 60 процента, както и в областта на информационните и комуникационни технологии с 28.5 на сто. 

Последните данни на НСИ сочат, че жените имат превес в сферите на културата, образованието, здравеопазването, финансите, застрахователните дейности, недвижими имоти, търговията, хотелиерство и ресторантьорство у нас.

За първи път обучителната лидерска програма се проведе в седем модула, които са съобразени с новата действителност, предизвикателствата и нуждите на съвременния бизнес. Сред темите, които Академията обхваща са „Емоционална интелигентност“, „Бизнес моделът ТИ“, „Въздействащи презентации в онлайн среда“, „Предприемачество и управление на промяната“ и други. Модулите са разработени и се водят от професионалисти в компаниите членове на съвета.

Лидерската академия „Успяваме в България“ е една от най-емблематичните инициативи на Съвета и представлява серия от обучения, насочени към дами на различни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, които ръководят собствен бизнес. Обученията се провеждат със специалната подкрепа на компаниите, членове на СЖББ и имат за цел да подпомогнат участничките към следващите стъпки в професионалното им развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст