ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Още 1.03 млн. лв. държавна помощ за фермери заради войната в Украйна

дфз

Общо 1 025 877 лв. получиха 423 земеделски стопани по схемата за държавна помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ през 2023 година.
Средствата са изплатени от Държавен фонд „Земеделие“ на стопани, които са кандидатствали по време на допълнителния прием по помощта, който се проведе от 15 до 19 май. Приети са били 547 заявления, от които допустимите за подпомагане земеделски стопани са 430 броя.

Припомняме, че Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ взе решение да се предостави възможността да кандидатстват  стопани, които не са успели да подадат документите си по обявения прием през месец април. 
Ставките, по които е извършвана оторизация по схемата, са определени в указанията за прилагане на държавната помощ, публикувани на сайта на Държавен фонд „Земеделие“.
Максималният размер на финансовата помощ е до 250 000 евро (488 975.50 лв.) на предприятие, чиято дейност е в сектора на първичното производство на селскостопански продукти. При определянето му се отчита и подпомагането, което кандидатът е получил по същата схема през 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст