ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пазарната стойност на Rheinmetall може да се увеличи до 17 млрд. евро

бундестаг берлин германия

Увеличаването на търсенето на военни продукти на фона на войната в Украйна може да доведе до повишаване на пазарната стойност на най-големия германски отбранителен концерн Rheinmetall. Това заяви в интервю за Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) ръководителят на организацията Армин Папергер.

„Оценката от 17 милиарда евро е реалистична за Rheinmetall в средносрочен план“, посочва Папергер.

Според него, текущата пазарна стойност на компанията е около 10 млрд. евро. В същото време концернът показва добри производствени резултати. Освен това сега се водят преговори за големи поръчки за дълго време и за големи количества.

Армин Папергер добавя, че самият концерн не трябва да се превръща само в производител на оръжия. Например, има търсене на купувачи на бизнеса с бутала, тъй като той носи най-малко приходи. Освен това тази производствена линия няма потенциал за растеж. Затова има инвестиции в други области. Това са безшумни компресори за термопомпи.

По-рано Папергер коментира, че производството на най-новия германски танк Panther KF51 в строящия се завод на концерна в Украйна може да започне след 15-20 месеца.

Според ръководителя на Rheinmetall, концернът сега работи по подготовката на Panther за масово производство. Папергер отбелязва, че не вижда опасност от създаването на завод на територията на Украйна и посочи, че концернът няма да изпрати немски служители в завода.

Ръководителят на Rheinmetall подчертава, че концернът може да провежда курсове за повишаване на квалификацията за украинци и частично да ги изпраща в Германия за работа. По думите му тази практика е масова.

Panther беше представен през лятото на 2022 г. като конкурент на основния боен танк Leopard на Бундесвера. Първоначално се разглеждаше като отговор на новото поколение руски танкове Т-14 на платформата “Армата”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст