ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 12 юни 2023 г.

Министерски съвет

Всички областни управители си подадоха оставките

Областните управители на всички 28 области в страната си подадоха оставките. По-рано днес от Министерския съвет излязоха с позиция, в която определиха вълната от оставки като безпрецедентна акция, която поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт. Кабинетът “Денков” отказа да приеме заявленията за напускане на областната управа.

Слънцето в деня “Х” на Гешев изгрява утре в Страсбург

Денят “Х” за главния прокурор Иван Гешев, който е под обстрел в доскоро приятелския му кръг на Висшия съдебен съвет, е вторник, 13 юни. И не защото неговият душманин, “лицето Бойко Методиев Борисов”, както Гешев не веднъж го нарече, има рожден ден, а защото утре Гешев ще има възможност да занимае европарламента със себе си и делата си.

Е-крадци влизат в ролята на „добрите ченгета”

Глътнали сте здраво водица, доверявайки се на нелицензиран инвестиционен посредник, който ви е прибрал парите, „осчетоводявайки” загубата ви като резултат от погрешно инвестиционно решение? Загубили сте от няколко хиляди до няколко десетки хиляди? Няма проблем, елате при нас. Нашият бизнес е в това, да връщаме изгубените пари на пострадали начинаещи инвеститори.

Редно ли е джипитата да са ни денонощно под ръка?

Здравната ни система от години плаче за реформа. Най-голям проблем е недостига на здравни работници – кадровият поток към чужбина не само е постоянен, но става все по-пълноводен. Резултатът вече се вижда и с невъоръжено око – стотици населени места са без лекари, а професията “Санитар” е на път да влезе в червената книга на застрашените от изчезване професии.

Почина Силвио Берлускони

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони почина на 86 години, съобщи водещата информационна агенция в страната АНСА. Медийният магнат, който ръководи три италиански правителства между 1994 и 2011 г. и чиято партия “Форца Италия” е младши партньор в сегашната управляваща коалиция, страдаше от левкемия от известно време.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст