ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кметът на Стамболийски е обвинен в злоупотреба за 2,3 млн. лв.

Георги Мараджиев

Кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев лично се яви в пловдивската окръжна прокуратура, където му повдигнаха обвинение в злоупотреба с обществени поръчки. Става дума за няколко, проведени в периода януари 2018 – октомври 2022 година, на обща стойност 2,3 милиона лева, пише 24 часа.

“Когато започна разследването, от прокуратурата говореха за злоупотреба с европейски средства. Сега се оказа, че няма такова нещо. Парите за тези поръчки са отпуснати от правителството на Бойко Борисов. Въпросните конкурсни процедури са проверявани нееднократно и не са открити нарушения”, заяви Мараджиев.

Той е категоричен, че става дума за скалъпено обвинение. “Не съм извършил никакво престъпление. Целта е да се навреди на координатора за Пловдивска област на една партия и оттам на самата политическа сила”, коментира кметът.

Заедно с него е обвинена и заместничката му Теодора Денева. Двамата са с парични гаранции от по 3000 лева.

Той прогнозира, че в близките дни ще бъдат повдигнати обвинения и на други кметове от ГЕРБ, защото това е ответна реакция от страна на главния прокурор Иван Гешев след заявката за неговото отстраняване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст