ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 13 юни 2023 г.

Главен прокурор Иван Гешев

След кратка спявка в Страсбург Гешев се закани да говори в България

Главният прокурор Иван Гешев коментира решението на ВСС за предсрочното му освобождаване минути след като бе изслушан пред Мониторинговата група за демокрация в комисията LIBE в европарламента днес. “Аз ще изчакам решението на президента Радев относно указа за моето отстраняване. Ще изчакам и решението на Конституционния съд и каквото имам да кажа, аз ще го кажа в България”, заяви Гешев.

Денков разпореди спешни мерки срещу възможни наводнения 

С оглед на метеорологичната прогноза за следващите дни от областните управители се очаква още днес (13 юни) да проверят невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода. Необходима е и бърза организация по региони за почистване на деретата и оформянето на диги на местата с най-голям риск. 

Приеха на второ четене удължаването на бюджета  

Георги Клисурски, заместник-министърът на финансите обясни, че в Бюджета са заложили минималния размер на основната заплата за най-ниската длъжност, предвидена за заемане от държавен служител по чл. 68 от Закона за държавния служител да е в размер 780 лева.

Да те полази (коалиционна) гад

парламент Бойко Борисов Десислава Атанасова Томислав Дончев

Мина едва седмица, откакто новото парламентарно мнозинство избра коалиционното си правителство, а ГЕРБ вече започнаха да търсят начини да свалят от себе си отговорността за участието в тази срамна сделка. Борисов се покри, но един от знаковите негови депутати заяви: „Няма коалиция. В това управление ГЕРБ носи отговорност само за външната политика“.

България продължава да неглижира жп транспорта

Стига да не става дума за усвояване на средства от европейските фондове или за раздаване на тлъсти порции от републиканския бюджет, във всички други случаи отново сме не на опашката в ЕС, ами оттатък. И поради тази проста причина сме държавата членка с най-много неизпълнения на Регламент 2021/782 на Европейския парламент и на Съвета на ЕС относно правата и задълженията на пътниците, използващи железопътен транспорт.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст