ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП-ДБ внесоха проект за създаване на комисия за имунитетите на Петков, Борисов и Александров

Кирил Петков и Бойко Борисов

От ПГ на ПП-ДБ официално внесоха в деловодството на Народното събрание проект на решение за създаване на Временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу трима депутати – Кирил Петков от ПП-ДБ и Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ-СДС.

Целта е да бъде осигурена максимална прозрачност при разглеждане на внесените материали, се казва в проекта за решение.

То е подписано от петима народни представители – Мирослав Иванов, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Никола Минчев и Надежда Йорданова. Предлага се комисията да се състои от 12 членове – по двама от всяка парламентарна група.

Тя ще работи до изчерпване на предмета си, но трябва да завърши работата си не по-късно от 18 юли 2023 г. За всеки случай трябва да прецени дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и ще се изготвя отделно становище. В парламента са внесени огромен обем доказателствени материали, с които членовете на комисията трябва да се запознаят. 

Със създаването на тази временна комисия се следва практиката на Народното събрание досега по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители. 

Трима народни представители вече се отказаха доброволно от депутатската си защита – Радостин Василев, който напусна ПП-ДБ, Веселин Вешев и Ангел Георгиев от “Възраждане”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст