ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ще има 24-часово наблюдение на язовирите, за които отговаря ДАМТН

язовир сопот уикипедия

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди 24-часово наблюдение на язовирите на територията на страната, за които Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМНТ/ осъществява контрол по Закона за водите. Така ще се следи изпълнението на мерките, осигурени от собствениците за безопасната експлоатация и изправното техническо състояние на язовирните им стени и съоръженията към тях.

Поради проливните дъждове в много области на страната, регистрираните количества на падналите валежи и постъпилата от Националния институт по метеорология и хидрология прогноза за опасни явления и предстоящи наводнения, министър Богданов разпореди наблюдение на язовирите.

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще бъде в непрекъснат контакт с всички структури, които имат отношение и следят за състоянието и водните нива в язовирите.

Предприети са всички превантивни мерки, вследствие на което да се следят денонощно водните обеми на язовирите.

Към момента не са възникнали аварийни ситуации с язовирни стени и съоръженията към тях при контролираните от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор язовири.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст