ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Назначи са двама нови заместник-министри

Министерски съвет

Министерският съвет съобщи, че са назначени двама нови заместник-министри – Ангелина Бонева, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и Емилия Лазарова – заместник-министър на образованието и науката.

До момента Ангелина Бонева е и.д. главен директор „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 

В професионалната си кариера, тя е била също директор „Проектна информация и финансиране“ във Фонд мениджър на финансовите инструменти в България, както и регионален мениджър в Клъстер за аеро-космически технологии, изследвания и приложения (CASTRA). 

Емилия Лазарова е назначена за заместник-министър на образованието и науката. По информация на Министерския съвет тя е педагог по образование и притежава дългогодишен управленски опит в тази сфера. От 2008 г. досега е директор на IIАЕГ “Томас Джеферсън” в София.

В периода 2017-2021 г. Лазарова е съветник на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в сферата на управлението и формирането на политики в средното образование.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст