ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ИТН няма да подкрепят създаването на комисия по имунитетите

Парламент Тошко Йорданов

ИТН ще гласува против създаването на парламентарна комисия за депутатските имунитети“. Това обяви от кулоарите на парламента председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов. Според него създаването на такава комисия е унизително.

Никога досега в Народното събрание не е правено това. Взимани са имунитети на народни представители, не е имало проблем да си ги дадат. В момента наблюдаваме как това, което изприказваха на онзи прословут запис за това, че Христо Иванов е намерил европейска врътка как имунитетът на Бойко Борисов и Кирил Петков да бъде пазен 6 месеца, това е неморално“, категоричен бе Йорданов. Според него, ако те са се чувствали невинни не е имало проблем да отидат в съда и да се защитят.

Председателят на ПГ на “Има такъв народ” е на мнение, че Радостин Василев е по-мъж от тях, “в морален план може да е същият, но в мъжки план е по-мъж от тях”.

Тошко Йорданов смята, че целият този процес със създаването на временна комисия по имунитетите е унизителен за българските граждани. “Искрено се надявам да гледат, да мислят и да си направят изводите, кои всъщност са виновни и как се крият зад депутатския имунитет. Кирил Петков беше свидетелят пред Рашков, въз основа на чиито показания от Google, арестуваха Бойко Борисов. Сега свидетелят пази този, срещу когото свидетелства, а тогава рева, че Гешев му пречи да арестуват Борисов. Това е толкова позорно, че заслужават всичко, което ще им се случи”, заключи народният представител.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст