ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правителството ще предложи на Радев да издаде указ за освобождаване на Гешев

Министерски съвет

В рамките на днешното редовно заседание в Министерския съвет ще бъдат разгледани четири точки, става ясно от програмата публикувана на сайта на правителството.

Министрите ще предложат на президента Румен Радев да издаде указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на офицер от Висшия команден състав.

Предстои кабинетът да одобри доклад за позицията на България по дело на Европейската комисия срещу България, образувано пред съда на Европейския съюз по повод предявена искова молба на основание чл. 258 от договора за функционирането на Европейския съюз. Докладът е внесен от министъра на околната среда и водите.

Очаква се правителството да одобри позицията на страната за участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по околна среда, което ще се проведе на 20 юни 2023 г. в Люксембург.

Също така министрите трябва да одобрят доклад за резултатите и взетите решения от участието на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, проведено на 30 май 2023 г. в Брюксел. Точката е внесена от министъра на земеделието и храните.

Очакват се и първи назначения на нови областни управители като премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел трябва да уточнят механизма за това.

В понеделник 27 назначени от служебното правителство областни управители депозираха оставките си – с мотив изтичане на мандата им, както и невъзможност да изпълняват политиките на новия Министерски съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст