ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството

Борислав Гуцанов

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов не изключи нови избори и обяви, че “при първа възможност” социалистите ще внесат вот на недоверие към правителството.

Преди ден парламентът създаде временна комисия за поисканите от главния прокурор имунитети на депутати, сред тях са лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Димитър Аврамов от ДПС. От БПС отказаха да излъчат членове на комисията, а председател не бе избран.

“За много по-малък скандал, ако си спомняте – „Уотъргейт”, в САЩ падна президентът, докато при нас изтича такъв запис и те говорят за тази пералня, шест месеца ще тупаме топката с тази комисия, за да може да изперем образа на г-н Борисов”, каза Гуцанов пред NOVA, визирайки изтеклите записи от Националния съвет на “Продължаваме промяната”. “На лидерите на двете партии, които в момента управляват – Бойко Борисов и Кирил Петков, им се искат имунитетите, те не ги дават и се прави някаква комисия, разбира се, че ще имаме против. Ако тези хора наистина са лидери на партии, отдавна трябваше сами да си дадат имунитетите, добави той. По думите му операция “Чисти ръце“ трябва да бъде проведена, като дори е много закъсняла.

На въпрос трябва ли да бъде премахната фигурата на главния прокурор, социалистът отговори: “От БСП много ясно казахме, че няма да участваме в подобни разговори за промяна на Конституцията. Това Народно събрание няма капацитета да избере председател на една комисия, която въобще не трябва да я има, а ние говорим за промяна на основния закон”.

“Напълно съм съгласен с тезата, че са закъснели действията на главния прокурор. Гешев е един елемент от всички тези неща, които се случват. Фактът, че изтекоха подобни записи, това е предварително нагласено да има такава комисия. Защо те не си подадат имунитетите?”, попита депутатът от левицата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст