ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 15 юни 2023 г.

Парламент гласуване

Сребърният фонд остава неприкосновен и в “удължения” бюджет 2022

Депутатите приеха и на второ четене удължаването на трите основни закони за бюджета за 2022 година – на държавата, на държавното обществено осигуряване и на Националната здравно-осигурителна каса. Първото удължаване, което беше прието, изтече на 10 юни. Това второ удължаване беше нужно, за да може бюджетните ведомства да продължат да работят. 

Хан информира Денков как ЕК ще предложи Европейски фонд за суверенитет

Европейската комисия ще предложи Европейски фонд за суверенитет, който да финансира компании с дейност в стратегически области за Европейския съюз. Целта на този фонд ще е да ускори индустриалното и технологично развитие на Европа в сфери с висок потенциал като зелените и биотехнологиите, прехода към цифрова икономика.

Промяна или подмяна с кадровите смени в МВР?

мвр

Новият стопанин на “6 -и септември” 29 Калин Стоянов започна да си подрежда къщичката. След като сложи зад вратата метлата, с която разчисти останките от служебния кабинет на предшественика си Иван Демерджиев, Стоянов назначи първия си заместник-министър Стоян Темелакиев. МВР-шефът обеща, че останалите двама заместници ще бъдат оповестени следващата седмица.

Совите и казусът “Гешев” не са това, което са

У нас совите не са това, което са. Дори има съмнение, че изобщо са сови. За да се уверим в това, достатъчно е да се вгледаме в програмите на българските партии – десните следват леви политики, левите са мастити бизнесмени, а онези, които не знаят какви са, се определят като център, като при тях дясната ръка не знае какво прави лявата.

ЕЦБ качи основните си лихви с по 25 базови пункта

финанси ЕЦБ

Европейската централна банка повиши кредитните разходи за осми пореден път на редовното съвещание на управителния си съвет на 15 юни до най-високото им равнище за последните 22 години. Въпреки това институцията не изключва още лихвени увеличения в хода на борбата си с високата инфлация.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст