ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИТН няма да подкрепи президентското вето върху текстове от ЗСВ

Парламент Ивайло Вълчев ИТН

ИТН няма да подкрепи президентското вето, защото е за отделяне на Националната следствена служба от прокуратурата. Това обяви зам.-председателят на ПГ на формацията Ивайло Вълчев.

“Нашата парламентарна група ще гласува по същия начин, по който гласува и преди това. Мисля, че това ще направят и всички останали. Нашето виждане е, че не е хубаво в едни ръце да се съсредоточава твърде много власт. Вече твърде много пъти чухме от различни усти думата “бухалка”, обясни той.

От ИТН биха откликнали на покана за среща за конституционни промени, но имат условие за участието си – да се обсъждат конкретни текстове.

“За пореден път ще кажа, че искаме да видим точно какво е, защото само фразата “искаме това” или “не искаме това”, не върши работа. Конституцията не е лексикон, в който пишеш: да, не – такива са желанията ни, а е нещо, което би трябвало да се напише, да остане и да работи”, каза още Ивайло Вълчев.

Вълчев напомни, че в инициирания от ИТН референдум е имало предложения за конституционни промени, а именно въвеждане на президентска република и пряк избор на главен прокурор с ограничения за стаж и експертиза на кандидатстващите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст