ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нова фабрика за рециклиране на турбокомпресори ще има в Божурище

Пари

Модерна фабрика за рециклиране на турбокомпресори за 5.5 млн. лв. отваря врати край Божурище. Съоръжението е част от системата на белгийската Turbos Hoet Group и ще преработва всички видове турбокомпресори за двигатели с вътрешно горене – от такива за леки автомобили до турбини за тежки камиони и за плавателни съдове. Официалното му откриване ще се състои на 15 юни в “Индустриален парк София – Божурище”.

Повече от 40 години белгийската компания е лидер в рециклирането на турбокомпресори и е най-голямата компания в Европа в сектора за ремонт на системи за повишаване мощността на двигателите в превозните средства и за дистрибуция на нови и рециклирани турбини. В България тази дейност е представена от “Турбо Гарант” ЕООД.  

С инвестицията си концентрирахме по-голяма част от дейността по рециклиране на турбокомпресори в новото съоръжение край Божурище. Освен производствена база, е изграден и централен склад за Европа, съобщават от компанията инвеститор.

Фабриката е изградена върху терен от 14 000 кв. м, със застроена площ 3210 кв. метра. Инвестицията възлиза на 5.5 милиона лева, а строителството е продължило една година. В момента в нея работят 40 човека, като дружеството се надява да удвои работните места.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст