ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП ще коментира промени в Конституцията, когато получи конкретни текстове

проф. Румен Гечев

Докато не получим конкретни текстове, разработени за промени в Конституцията, ние от БСП не намираме за нужно и нямаме намерение да си губим времето с отвличащи вниманието операции. Когато дойдат конкретните текстове, ние ще разговаряме, ще направим своите предложения и ще изясним своята позиция относно евентуалните промени в Конституцията.

 Това заяви пред БНТ Румен Гечев, депутат от парламентарната група на “БСП за България”. 

Той подчерта, че партията остава встрани от голямото „ала-бала“. Гечев определи опитите за приемане на нова Конституция, като, например, създаването на комисии, които по думите му имат за цел да изпълнят онова, за което се говори в записите, като „мъгли“. И допълни, че БСП няма да участва в такива. 

Според него българският народ и икономика имат много по-сериозни проблеми, отколкото да следят играта на тупане на топката във временни комисии. По думите му определени политици само се крият зад декларирани промени в Конституцията, за които всъщност никой не знае за какво точно става дума. 

“Промяната на текстове в Конституцията няма да накара съдиите, прокурорите и следователите да работят по-добре. Нито една партия няма капацитета да решава въпроси, свързани с Конституцията. Трябва да се обърнем към доказани специалисти, към специализирани звена, които се развиват в България. Не бива политиците сами да решават този въпрос”, посочи Гечев. 

Според него твърденията, че БСП защитава старата съдебна система, противоречат на здравия разум.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст