ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 16 юни 2023 г.

Борислав Сарафов

Сарафов бе избран за и.д. главен прокурор

Заместникът на Иван Гешев Борислав Сарафов бе избран за и. д. главен прокурор. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) взе решение, че тя е органът, а не Пленумът на ВСС, който трябва да избере и.д. главен прокурор до избора на титуляр, след като Иван Гешев беше освободен от поста.

И.д.обвинител № 1 може да ревизира Гешевите искания за имунитети

И.д. главният прокурор Борислав Сарафов с голямо желание се зае да разчиства авгиевите обори на бившия си шеф Иван Гешев. След като се закани, че ще смени заместник-главните прокурори заради очевидната им лоялност към бившия обвинител №1, Сарафов даде знак, че може да преразгледа исканията за имунитетите на Бойко Борисов и Кирил Петков.

Парламентът окончателно закри дружеството за държавни бензиностанции

Единодушно със 190 гласа “за” парламентът гласува на второ четене да бъде закрито държавното дружество „Държавна петролна компания”. Приетите текстове са разписани в Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

ЕК очаква новият български еврокомисар пак да е жена

Европейската комисия (ЕК) изрази днес очакване България отново да предложи жена за еврокомисар. Прави чест на България, че досега е предлагала само жени за еврокомисари, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпроси.

“Бенк ъф Инглънд” – с крачка по-близо до емитирането на “бриткойн”

“Бенк ъф Инглънд” направи още една крачка към въвеждането на собствена дигитална валута след като продължилото една година проучване по “Проект Розалинд” показва, че технологията може да подкрепи “разнообразна гама” от нови начини за използване на парите. Стартиралият през миналата година проект съвместно от английската институция и Банката за международни разплащания (БМР) трябваше да установи как т. нар. дигитална валута на централна банка (ДВЦБ) ще работи на практика и каква полза ще има от нея.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст