ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИТН обвини евродепутата Илхан Кючюк в национално предателство

Тошко Йорданов

Действията на евродепутата Илхан Кючюк, който всъщност би трябвало да представлява България в Европейския парламент (ЕП), са национално предателство, заяви в декларация от трибуната на Народното събрание председателят на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

Депутатът отбеляза, че евродепутатът е докладчик за напредъка на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския парламент и вчера е премахнал от проектодоклада поправка 18, в която влизат всички двустранни въпроси между Скопие и София, както и всички точки за етническото преследване и проблемите на лицата с българско самосъзнание в Северна Македония. 

“Какво предлага Илхан Кючюк от ДПС? Предлага всъщност да отпаднат текстовете за включването на българите в Конституцията на Република Северна Македония, да отпадне нуждата историята да се базира на оригинални документи, да отпаднат и текстовете срещу престъпленията от омраза към българите в страната”, посочи Йорданов.

Според него това национално предателство започва в пленарната зала, с националното предателство на партиите, които са премахнали ветото над Северна Македония. 

По думите му националните предатели са ГЕРБ, ДПС, „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и БСП със своето “лицемерно въздържане”. 

Всеки пребит българин, всеки запален клуб, всяко изгорено българско знаме тежат на вашата съвест, подчерта Тошко Йорданов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст