ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Папа Франциск беше изписан от болницата след операцията

Папа Франциск

Франциск планира да посети Португалия в началото на август и Монголия в края на същия месец

Папа Франциск беше изписан тази сутрин от римската болница “Джемели”, след като миналата седмица там му беше направена операция за отстраняване на херния, причинена от операция през 2021 г., предаде АНСА, като се позова на пресслужбата на Ватикана. 

86-годишният предстоятел на Римокатолическата църква напусна болницата в инвалидна количка и помаха на репортери и доброжелатели, които се бяха събрали пред главния вход. “Жив съм”, пошегува се той.

“Папата е добре. Той е в по-добра форма от преди”, заяви пред репортери главният хирург Серджо Алфиери, който оперира папа Франциск на 7 юни. Алфиери добави, че Светият отец е достатъчно добре, за да може да пътува.

Франциск планира да посети Португалия в началото на август и Монголия в края на същия месец. Всички негови ангажименти до 18 юни са отменени.

Традиционно папата почива през целия месец юли и неделните благословии са единствените му публични изяви, така че той ще може да се възстановява в продължение на един месец преди пътуванията през август, посочва Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст