ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вицепрезидентът упрекна кабинета – не се справя след дъждовете

Вицепрезидентът Илияна Йотова упрекна правителството, че не се справя с проблемите на хората, предизвикани от проливните дъждове.

„Това си личи от реакциите на хората, които се чувстват изоставени и това, че държавата не е на мястото си да им помогне“, за
яви Йотова пред журналисти в Разград, цитирана от БТА.

По отношение на избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжността главен прокурор, вицепрезидентът отказа коментар, посочвайки, че този въпрос е изцяло в компетентностите на съдебната власт. Илияна Йотова сподели, че за нея е била озадачаваща реакцията на една от парламентарно представените партии и коалиции, която по думите й се е опитала да се намеси в дейността на независимата съдебна система. Що се отнася до изслушването на Иван Гешев на заседанието на Групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Страсбург във вторник, 13 юни, Илияна Йотова заяви, че не е била учудена от онова, което се е случило.

Като бивш евродепутат, тя сподели, че добре познава начина, по който работят в Европейската комисия и в Европейския парламент и заради това не е очаквала чудеса.

От друга страна посочи, че нейното верую е, че българските национални проблеми не бива да бъдат изнасяни на друга територия, при други хора, които не познават спецификите в нашата държавата.

Според Йотова правилният път е да решаваме проблемите си у нас – тогава, когато за целта има гражданско съзнание.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст