ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 19 юни 2023 г.

Пленарна зала - актуализация на бюджета - парламент

ПП-ДБ с предложение за по-строги санкции при поведение, уронващо престижа на НС

Пленарна зала - актуализация на бюджета - парламент

С предложения за по-строги санкции при поведение, което уронва престижа на Народното събрание, днес народни представители от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България” внесоха Проект на решение за изменение и допълнение на правилника за дейността на Народното събрание, съобщиха от коалицията. 

Европейските банки да се подготвят за строги корекции на резултатите от стрес-тестовете

ЕЦБ

Европейските регулатори ще предупредят банките, че крйните резултати от първия кръг на тазгодишните стрес-тестове няма да са особено розови. Европейската централна банка вече нмекна на кредиторите, които се възползват от лъста на лихвените проценти, да се подготвят за корекции в името на по-достоверни резултати, посочват пожелали анонимност лица. Мнозинството банкери не са съгласни и твърдят, че регулаторите търсят по-слаби резултати, за да притиснат сектора.

България и Турция ще си сътрудничат в сферата на жп транспорта

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) проведе бизнес форум – “Представяне на български и турски предприятия в областта на железопътната инфраструктура, вагоностроенето и превозите”. Събитието бе организирано в сътрудничество заедно с търговското представителство на Република Турция в България, представено от г-жа Синем Таштан, и Клъстер „Зелен транспорт“. Форумът се проведе с цел насърчаване на връзките между предприятията от България и Турция в сферата на железопътния транспорт. 

Следовател стана един от първите заместници на Сарафов

И.д. главният прокурор Борислав Сарафов назначи и първия си заместник, след като на 12 юни бе избран да поеме прокуратурата. Днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи Мария Енчева Павлова – следовател в Национална следствена служба, на длъжност „заместник на главния прокурор“, по предложение на Сарафов.

Банкомати в чужбина оголват зъби на наши карти

банкомат

Петдесет лева такса може да струва на български турист в чужбина тегленето от банкомат на 500 лева равностойност в друга валута. Това показа проверка на „БАНКЕРЪ”. Става дума за издадена от българска банка стандартна или безконтактна дебитна карта. Грубо пресметнато това е „удръжка” от около 10 процента. При някои други карти могат да ви „обръснат” с 22.50 лева, а почти всички останали пластики дават „утечка” от близо 7.50 лева при теглене на около 250 евро. „Нормална” цена в такива случаи е трудно постижима, но и тя не пада под 3 евро за 200 евро. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст