ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 20 юни 2023 г.

На срещата на главния прокурор и екипа му с представители на БСП. Иван Гешев

Официално президентът освободи Гешев от поста “главен прокурор”

Радев подписа указа на 15 юни. До него се стигна, след като мнозинството във Висшия съдебен съвет реши да освободи Гешев заради думите му “политически боклук”, изречени по време на пресконференцията, на която отказа да подаде оставка и я скъса демонстративно пред медиите. Вчера, ден преди обнародването на указа, Гешев обяви във видеообръщение, че напуска съдебната система, и намекна, че може да започне политическа кариера.

По-високи приходи и печалби радват акционерите на банките

Пари

Вече 30-та година „БАНКЕРЪ“ оповестява най-добрите кредитните институции у нас за всяко тримесечие по шест показателя. Това са общият размер на активите им, собственият капитал, печалбата, възвръщаемостта на собствения капитал, на активите, и показателят за ефективност. Само банките, попаднали сред първите десет и по шестте критерия, влизат в групата на най-добрите.

Задават се местни избори като за Гинес

Кирил Петков и Бойко Борисов

През есента по необходимост ще протече един изключително любопитен процес – предизборна кампания и конституиране на нови органи на местната власт – в който една срещу друга ще се изправят двете формации, в момента управляващи заедно на национално равнище.

Защо хората на Борисов искат да скрият как властта харчи обществените пари?

Необяснимо по какви причини, деветима депутати от ГЕРБ, начело с Анна Александрова, внесоха в деловодството на Народното събрание проект за ремонт на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), с който да сложат край на публичността на харченето на публичните средства и да затруднят максимално онези, които търсят информация. 

МВФ работи по глобална платформа за цифрови валути на централните банки

кристалина георгиева

МВФ иска централните банки да се договорят за обща регулаторна рамка за цифровите валути, която ще позволи глобална съвместимост. Ако не се постигне споразумение за подобна обща платформа, това ще създаде вакуум, който вероятно ще бъде попълнен от криптовалутите, убедена е Кристалина Георгиева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст