ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов стана член на комисията по външна политика

Бойко Борисов

По предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова парламентът освободи Вежди Рашидов като член на комисията по външна политика и избра на негово място лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “За” предложението гласуваха 121 народни представители.

Преди това независимият депутат Радостин Василев, който преди беше част от редиците на “Продължаваме промяната – Демократична България”, настоя лидерът на ГЕРБ да излезе на парламентарната трибуна и да обясни защо иска да е в тази комисия и за какво точно ще отговаря. Това обаче не се случи.

От “Възраждане” обявиха, че няма да участват в избора на Борисов, но няма и да пречат за това. Според тях лидерът на ГЕРБ има правото да участва в нея като народен представител в 49-ото Народно събрание. Те са категорични, че щом депутатът от ДПС Делян Пеевски има правото да определя дневния ред на комисията, която ще отговаря за конституционната реформа, така и Борисов може да определя външната политика на страната.

С друго решение Рашидов стана член на комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. Решението бе подкрепено от 147 депутати.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст