ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Готви ли се Москва за преврат?

Появяват се видеоклипове, които показват движение на руски военни превозни средства близо до Държавната дума в Москва.

Няколко акаунта в социалните медии, показаха руски военни превозни средства, които се движат по главните улици на Москва в ранните часове на събота. Едно видео от местен руски уебсайт показва две превозни средства, които се движат покрай Държавната дума на Москва.

В руския град Ростов близо до югоизточна Украйна военни превозни средства също можеха да се видят да се движат по улиците.

Според руската държавна медия ТАСС в събота са организирани постове в района на щаба на Южния военен окръг (ЮВО) в Ростов, където военнослужещи и служители на реда следят за реда, предаде кореспондент на ТАСС.

В близост до щаба имаше бронетранспортьор, военни постове, полицейски коли и униформени, според ТАСС.

Полицията патрулира по централните улици с “включени мигащи светлини”, а “на запад от Ростов се чуват звуци от прелитащи самолети”, предаде ТАСС.

В същото време руските интернет провайдери, вероятно, започнаха блокирането на новини в Google, отбелязват „Важные истории“. Достъпът до ресурсите на американската компания е отрязан за голяма част от руските интернет потребители.

Както пише IT-експертът Михаил Климарев, блокирането на трафика към Google News се потвърждават за регионите: Москва, Московска област и Ростовска област.

Според данни на Униан на магистралата Ростов-Москва в района на селището Казачьи Лагеря е станал първият военен сблъсък между предните групи на ЧВК „Вагнер“, движещи се към Москва, и частите на Руската гвардия

В резултат на престрелката Националната гвардия е напуснала позициите си, оставяйки оръжията си и няколко бронетранспортьора, а колоната на ЧВК продължила да се движи към Москва. Достоверността на тази новини не може да бъде потвърдена от независим източник.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст