ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 23 юни 2023 г.

Парламент гласуване

Парламентът прие ускорени процедури за избор на шефове на БНБ, Сметната палата и НЗОК

Пришпорването на избора на шефове на основните регулаторни институции е в нарушение на договорката между ГЕРБ и “Продължаваме промяната – Демократична България” за предварително съгласуване в рамките на управлението на кабинета “Денков – Габриел”. Затова от ПП-ДБ не влязоха в залата, а дневният ред беше пренареден в тяхно отсъствие.

ПП-ДП със седем условия към ГЕРБ, за да продължат да управляват

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обяви, че заедно с ДБ са решили да потвърдят декларацията на кабинета “Денков – Габриел”, като поставиха обаче седем условия, за да просъществува съвместното им управление с ГЕРБ. “България има нужда от реформаторско правителство, но това не може стане на цената на превзети регулатори”, каза той.

Радев обвини правителството, че тласка страната ни все по-близо до войната

“Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната. Не считам, че е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България”, заяви президентът Румен Радев по повод това, че не той, а министър-председателят Николай Денков ще представлява България на срещата на върха на НАТО.

ФЕД, ЕЦБ могат да орежат банковите резерви с 90%

фед

Федералният резерв и Европейската централна банка могат да изтеглят до 90% от парите, които напомпаха в кредитните институции през последното десетилетие, в хода на битката си срещу високата инфлация и на възходящия лихвен цикъл, които правят ненужна допълнителната ликвидност. 

Новини на украински и руски може, на арабски и суахили не може

Ако туристи от Южна Корея и Исланидя дойдат у нас, няма нужда да си пускат БНТ, за да разберат какво се случва в София, Сеул и Рейкявик. Още повече, че в съвременните устройства има и преводач. По тази причина е абсолютно необяснимо защо му е притрябвало на генералният директор на БНТ Емил Кошлуков да пуска новини на украински и руски език.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст