ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Украйна провежда учения за справяне с атака по Запорожката АЕЦ

Запорожката атомна електроцентрала

Ще бъдат отработени мерки за преодоляване на последствията от взривяване на един от енергийните блокове

Украйна ще проведе широкомащабни учения за справяне с последствията от възможна терористична атака в Запорожката АЕЦ, като в тях ще вземат участие всички спешни служби, предаде Укринформ.

Решението е било взето на среща на междуведомствения кризисен екип, председателстван от министъра на енергетиката Херман Халушченко. Основната тема на работата на екипа ще бъде да анализира информацията за обстановката в окупираната от Русия украинска атомна електроцентрала и да моделира сценарии на възможна терористична атака, съобщи министерството на енергетиката на Украйна.

“За да работим по тях подробно, кризисният екип реши да проведе съответните широкомащабни учения с участието на централни, регионални и местни служби”, се казва в изявлението.

Според Халушченко всички спешни служби са подготвени за възможните сценарии. Били са разработени и протоколи за съвместни действия.

По време на учението ще бъдат отработени мерки за преодоляване на последствията, ако руските въоръжени сили взривят един от енергийните блокове на централата.

Украинският президент Володимир Зеленски каза наскоро, че Русия обмисля сценарий за терористична атака в Запорожката АЕЦ и е подготвила всичко необходимо за това, припомня Укринформ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст