Гешев създава консервативно движение – “Справедливост за България”

Иван Гешев

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава движение, наречено “Справедливост за България“. На живо във Фейсбук той представи проекта си като “гражданско родолюбиво консервативно движение, основано на националното достойнство, християнската етика и българските традиционни ценности”. “Смятам, когато бъде приета оставката ми, да застанем заедно с всички, които споделят тревогата за бъдещето на България, заедно в името на консервативните ни ценности. Истински патриотизъм под мотото “Бог, отечество, семейство”, посочи той.

Гешев отговаря на въпроси в профила си във Фейсбук. Питанията се събираха предварително по имейл, но той ще отговаря и на въпроси в коментарите под живото излъчване.

“Според българската конституция първоизточникът на държавната власт са хората, народът. Този принцип изисква ние да имаме възможността да влияем. Управляващата класа винаги е искала да ограничи това право. Никога в новата ни история България не е била поставена в толкова унизително състояние”, заяви бившият главен прокурор. “Всички виждаме, че Народното събрание се крепи само защото го превърнаха в убежище за имунитети. Никой вече не мисли за България и за народа. Управляващата върхушка е виновна за моралния и икономически срив. Едни да се изперат, а други да се докопат до властта. Решенията за съдбата на България се диктуват от чужди корпоративни интереси. Управляващата върхушка е виновна за за моралния и икономически срив в страната. Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния ръст на битовата престъпност, те трансформираха милиардите активи от националното ни богатство”, добави той.

Движението на Гешев ще се бори за “възстановяване на справедливостта, смазана от олигархичния модел в последните години”. Целта на проекта е независима съдебна власт, защитена от престъпни политически посегателства. “Това е най-важното – възстановяване на справедливостта. Готов съм да работя с всеки българин в името на националния интерес”, каза бившият главен прокурор.

По думите на Гешев това, което спряло прокуратурата при ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бе депутатският му имунитет. “Призовавам лидерът на ГЕРБ да си подаде оставката като депутат и да се освободи от своя имунитет. Той се е превърнал във воденичен камък на собствената си партия. Беше създадена комисия, която се превърна в убежище за имунитети”, допълни той.

“Никоя държава не може да се пребори с корупцията и кражбите, ако са се превърнали в държавна политика. Затова ще се боря с гражданите да оставим по-хубава страна на внуците си. Да не сме поставени пред избора да обичаме България или да я напуснем. Вярвам в консервативните и традиционни ценности. Службите за сигурност разкриват престъпленията, а прокуратурата внася обвинителни актове. 5-6 дни преди съставянето на правителство на прокуратурата е предоставена информация от лице, съхранявало важна информация за “Барселонагейт”, отговори той на въпроси на граждани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст