ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 4 юли 2023 г.

Иван Гешев

Гешев създава консервативно движение – “Справедливост за България”

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава движение, наречено “Справедливост за България“. На живо във Фейсбук той представи проекта си като “гражданско родолюбиво консервативно движение, основано на националното достойнство, християнската етика и българските традиционни ценности”.

Заради липса на кворум се провали първото заседание на комисията по имунитетите

Народно събрание

Първото заседание на временната парламентарна комисия, която разглежда исканията на главния прокурор за свалянето на имунитетите на четирима депутати, продължи едва 14 минути. То беше прекратено заради липса на кворум.

Референдумът за еврото като айсберг

Пари

Референдумът е висша форма на волеизявление на върховния суверен. Някои дори го наричат „ядреното оръжие“ на демокрацията. За добро или за зло. Каквито и условности или ограничения да се въвеждат при неговото използване, в края на краищата това е тест за реалното отношение към демокрацията.

Цените на електроенергията в Европа паднаха под нулата

Цените на енергията в Европа са паднали под нулата до рекордно ниски равнища през уикенда защото скокът на генерираните слънчеви мощности са качили предлагането над търсенето. С увеличението на броя на слънчевите панели на територията на региона електроразпределителните мрежи от Обединеното кралство до Франция и Дания са били пренаситени от евтини доставки.

Китай е на път да провали зелените планове на Европа

Амбициозните зелени планове на Европейския съюз за постигане на индустрия с нулеви вредни емисии и масово внедряване на възобновяеми източници се спъна в стремежа на Китай да ограничи износа на някои продукти, необходими за производството на полупроводници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст