Гешев регистрира движението “Справедливост за България”

Бившият главен прокурор Иван Гешев регистрира новия си политически проект – движението “Справедливост за България“. Това съобщи самият той в профила си във “Фейсбук”.

Припомняме, че на 4 юли, Иван Гешев обяви, че създава гражданско движение, наречено “Справедливост за България“. На живо във “Фейсбук” тогава той представи проекта си като “гражданско родолюбиво консервативно движение, основано на националното достойнство, християнската етика и българските традиционни ценности”.

Смятам, когато бъде приета оставката ми, да застанем заедно с всички, които споделят тревогата за бъдещето на България, заедно в името на консервативните ни ценности. Истински патриотизъм под мотото “Бог, отечество, семейство”, посочи той.

От думите на Гешев стана ясно, че движението ще се бори за “възстановяване на справедливостта, смазана от олигархичния модел в последните години”. Целта на проекта е независима съдебна власт, защитена от престъпни политически посегателства. “Това е най-важното – възстановяване на справедливостта. Готов съм да работя с всеки българин в името на националния интерес”, каза още тогава бившият главен прокурор.

Иван Гешев е първият главен прокурор, който е освободен предсрочно от Висшия съдебен съвет (ВСС). Повод за освобождаването му стана фразата “политически боклук” по адрес на настоящите депутати. Той я изрече на брифинг на 15 май, когато обяви, че няма да подаде сам оставка и демонстративно я скъса.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст