“Възраждане” няма да подкрепи бюджет 2023

Парламент зала гласуване

От „Възраждане“ няма да покрепим предложения от финансовия министър Асен Василев проект на държавен бюджет 2023, отбеляза Николай Дренчев.

Забележката им е, че 40% преразпределение е твърде голяма. От парламентарната група смятат, че трябва да се върви надолу към намаляване на този процент.

Според експертите й, този бюджет може да се изпълни и това е, което може да се предложи в този момент.

Според Николай Дренчев, има и някои странни и лобистки предложения. Например, всички фирми у нас да плащат възнагражденията само по банков път. Това би било трудно, тъй като не във всяко населено място има банкомати. Това предложение само работи в интерес на банките.

От „Възраждане“ не приемат и заложеното в бюджета предложение да не се плаща сметката, ако не ни предложат в ресторанта касов бон.

От парламентарната група не са съгласни с предложението 12 пъти в годината фирмите да представят справка за касовите си наличности. Това според експертите й ще увеличи разходите и не всички компании ще могат да се спряват. Добре е все пак, че има някакви ограничения по отношение на броя на служителите на фирмите над 50 служители.

Венко Сабрутев опонира, че мотивът на финансовото министерство е, че така ще се гарантира плащането на осигуровки върху реалните доходи на компаниите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст