Две оферти за проектиране и изграждане на обходния път на Рудозем

пътища трейс груп ремонт

Две са подадените и отворени оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител при изграждането на 2,4 км от път II-86 Средногорци – Рудозем и обходен път на гр. Рудозем /от км 132+920 до км 134+280 и от км 134+480 до км 135+530/. Второкласният път е основна пътна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще се изведе извън града и ще се улесни пътуването към бъдещия гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти. Индикативната стойност на поръчката е 8 329 000 лв. без ДДС.

Отворените предложения са на ДЗЗД „СРЕДНОГОРЦИ – РУДОЗЕМ 2023“, в което участват: „ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ“ ООД и „ГЕОСТРОЙ“ АД, и на ИСА 2000 ЕООД.

Обходният път ще преминава по съществуваща улица в Рудозем и по ново трасе, което ще пресича река Чепинска и след това ще се включва чрез кръстовище с път II-86 Средногорци – Рудозем. Трасето ще има две ленти за движение по 3.75 м и два тротоара по 1.5 метра. Ще бъдат изградени седем подпорни стени и пет укрепителни стени. Проектът предвижда реконструиране на съществуващото триклонно кръстовище при 132-ри км в кръгово кръстовище, ремонт на моста над р. Арда при 133-ти км, преместване на инженерни мрежи – магистрален водопровод, електропреносни и телекомуникационни кабели.

За цялостното реализиране на проекта за обходен път програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда изграждането на нов виадукт при 134-ти км на път II-86 Средногорци – Рудозем. В началото на юли тази година е подписан договорът с избрания изпълнител за изготвянето на технически проект и строителството на обекта – „ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД. Стойността на договора е 4 990 000 лв. без ДДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст